Πρόσωπα της Τρίτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (φωτ.) επιστρέφει το βραβείο Ripple of Hope για τα ανθρώπινα δικαιώματα που της δόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από το ίδρυμα Robert F. Kennedy Human Rights (RFKHR). Η συγγραφέας τέθηκε υπό αμφισβήτηση από τους επικεφαλής της οργάνωσης, επειδή θεωρήθηκε ότι εξέφρασε απόψεις κατά των ομοφυλοφίλων. Η ίδια είχε δηλώσει όταν το παρέλαβε ως επιβράβευση για το φιλανθρωπικό της έργο με παιδιά, ότι το θεωρούσε μεγάλη τιμή που επισφραγίζει τη δέσμευσή της για κοινωνική αλλαγή.

(…) Δύο, ακόμη, από τα κλασικά σάουντρακς των cult ταινιών τρόμου του σκηνοθέτη Τζον Κάρπεντερ, «Απόδραση από τη Νέα Υόρκη» (1981) και «Η ομίχλη» (1980), πρόκειται να επανακυκλοφορήσουν σε βινύλιο για τους πολλούς φαν του είδους. Τα δύο scores θα είναι διαθέσιμα από τη Waxwork Records μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ από την ίδια εταιρεία έχει ήδη βγει στην αγορά το LP του σάουντρακ «The Thing», το οποίο είχε συνθέσει ο ίδιος ο σκηνοθέτης για την ομώνυμη ταινία του.

(…) Με ένα ντοκιμαντέρ για τον φίλο του, τον μεγάλο ταξιδιώτη και συγγραφέα Μπρους Τσάτουιν, επιστρέφει στο προσκήνιο ο ακαταπόνητος σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτζογκ. Ο τίτλος του είναι «Nomad: In the Footsteps of Bruce Chatwin» και πρόκειται για μια «συνομιλία» με το έργο του ταξιδιωτικού συγγραφέα που έφυγε από τη ζωή το 1989. Ο Χέρτζογκ βρισκόταν μέχρι πρόσφατα στο πεδίο και ολοκλήρωσε τα γυρίσματα στο διάστημα της πανδημίας, που δεν έκαμψε την παραγωγικότητά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή