Πρόσωπα της Τρίτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γίρι Μένζελ (φωτ.), ένας από τους σημαίνοντες εκπροσώπους του νέου κύματος του τσέχικου κινηματογράφου. Γνωστός για την ευαίσθητη αλλά και σαρκαστική ματιά του, καθώς και για την κριτική του στο σοσιαλιστικό παρελθόν της χώρας του, ο Μένζελ απόκτησε διεθνή φήμη το 1967, όταν η ταινία του «Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν» κέρδισε το Οσκαρ καλύτερης ταινίας, βραβείο που διεκδίκησε και το 1986 με το «My sweet little village».

(…) «Απλώς αναληθείς» χαρακτήρισε ο Αλεξάντερ Πέιν, με δημόσια επιστολή του, τις πρόσφατες καταγγελίες εις βάρος του από την ηθοποιό Ρόουζ Μακ Γκόουαν, σύμφωνα με την οποία ο Αμερικανός σκηνοθέτης την κακοποίησε σεξουαλικά όταν εκείνη ήταν δεκαπέντε χρόνων. Η επιστολή του σκηνοθέτη εξόργισε τη Μακ Γκόουαν, η οποία δήλωσε ότι ενώ πριν ήθελε «μόνο μια παραδοχή και μια συγγνώμη», πλέον έχει ως αποστολή της να τον ξεσκεπάσει. 

(…) Περίπου έξι εκατομμύρια δολάρια φέρεται να έχει ξοδέψει για την αμφιλεγόμενη προεκλογική εκστρατεία του ο Κάνιε Γουέστ. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ομοσπονδιακής εκλογικής επιτροπής των ΗΠΑ, ο Αμερικανός ράπερ και επιχειρηματίας έχει χρηματοδοτήσει την καμπάνια του σχεδόν αποκλειστικά με δικούς του πόρους, με τα μεγαλύτερα ποσά να έχουν δαπανηθεί προκειμένου το ψηφοδέλτιό του να έχει μία θέση στην εκλογική διαδικασία όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή