Πρόσωπα της Τρίτης

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, πριν από μερικές εβδομάδες, το «Nomadland» της Κλόε Ζάο θριαμβεύει και στο σημαντικό φεστιβάλ του Τορόντο κερδίζοντας το βραβείο κοινού. Το φιλμ στο οποίο πρωταγωνιστεί –και διαπρέπει– η Φράνσις Μακ Ντόρμαντ (φωτ.), σκιαγραφεί ένα σύγχρονο πορτρέτο της επαρχιακής Αμερικής, βάζοντας πλέον ξεκάθαρα πλώρη για τα φετινά Οσκαρ και τον τίτλο της καλύτερης ταινίας αυτής της ιδιαίτερης κινηματογραφικής σεζόν.

(…) Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τελικά οι «Νύχτες Πρεμιέρας» παρά τις δυσκολίες που φέρνουν οι σχετικές απαγορεύσεις για τις χειμερινές αίθουσες λόγω πανδημίας. Το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας μετέφερε σε θερινά σινεμά όλες τις προβολές του, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και το πρώτο ντοκιμαντέρ του ηθοποιού Πάνου Βλάχου με τίτλο «Επτά λεπτά ψυχής». Η ταινία ασχολείται με τη θρυλική νίκη του Σπύρου Λούη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 και θα παρουσιαστεί την προσεχή Παρασκευή (7.45 μ.μ.) στον κινηματογράφο Ριβιέρα.

(…) Τους εργαζομένους στο σόου της Ελεν ντε Τζένερις, ακολούθησαν οι εργαζόμενοι στην πολυτελή κατοικία της, οι οποίοι καταγγέλλουν ένα τοξικό γι’ αυτούς εργασιακό περιβάλλον. Τις νέες αποκαλύψεις έκανε η εφημερίδα Daily Mail και τώρα η διάσημη παρουσιάστρια τρέχει να σβήσει και αυτή τη φωτιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή