Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυση κατά του Βρετανού ηθοποιού Γκάρι Ολντμαν (φωτ.) και της εταιρείας παραγωγής NBCUniversal κατέθεσε σε δικαστήριο του Λος Αντζελες ο σεναριογράφος Μπεν Κάπλαν, υποστηρίζοντας ότι η ταινία «Darkest Hour» περιλαμβάνει ιδέες από δικό του σενάριο με πρωταγωνιστή τον Ουίνστον Τσώρτσιλ. Σύμφωνα με τη μήνυση, ο Ολντμαν είχε αρχικά συμφωνήσει να υποδυθεί τον Βρετανό πολιτικό σε παραγωγή βασισμένη στο σενάριο του Κάπλαν, όμως εγκατέλειψε το εγχείρημα για χάρη του «Darkest Hour», που του χάρισε και το Οσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου.

(…) Την κυκλοφορία τριών νέων τραγουδιών, τα οποία επικρίνουν τα μέτρα της βρετανικής κυβέρνησης κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Βορειοϊρλανδός τραγουδοποιός Βαν Μόρισον. Τα «No more lockdown», «Born to be free» και «As I walked out» θα είναι διαθέσιμα σταδιακά από τις 25 Σεπτεμβρίου, όμως το θέμα προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Υγείας της Βόρειας Ιρλανδίας, Ρόμπιν Σουάν, ο οποίος με δήλωσή του στο περιοδικό Rolling Stone χαρακτήρισε την κίνηση του μουσικού «επικίνδυνη, αλλοπρόσαλλη και ανεύθυνη».

(…) Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Σαμ Μακ Μπράτνεϊ. Γεννημένος στο Μπέλφαστ και έχοντας εργαστεί ως δάσκαλος για αρκετά χρόνια, ο Μακ Μπράτνεϊ έγινε γνωστός κυρίως για το εικονογραφημένο βιβλίο του «Μάντεψε πόσο σ’ αγαπώ», που κυκλοφόρησε το 1994 (περιλαμβάνοντας και την περίφημη φράση «σ’ αγαπώ μέχρι το φεγγάρι και πίσω ξανά») κι έκτοτε μεταφράστηκε σε δεκάδες γλώσσες, πουλώντας 50 εκατ. αντίτυπα. Στην Ελλάδα, τα βιβλία του Μακ Μπράτνεϊ κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή