Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φωτογραφία απεικονίζει την πιο αγαπημένη δημιουργία του: τη μικρή, μαχητική και γεμάτη απορίες για τα δεινά του κόσμου Μαφάλντα. Εκείνη τον έκανε διάσημο διεθνώς, από το 1964 που τα πρώτα της στριπάκια δημοσιεύθηκαν στο αργεντίνικο περιοδικό Primera Plana. Φυσικά, ο «πατέρας» της, ο σκιτσογράφος Quino, κατά κόσμον Χοακίν Σαλβαδόρ Λαβάδο, είχε ένα ευρύτερο έργο, χιουμοριστικού κυρίως χαρακτήρα, που του χάρισε πλήθος βραβείων. Χθες, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών. 

Μια νέα συλλογική μελέτη αφιερωμένη στον Μπομπ Ντίλαν έχουν στα σκαριά οι εκδόσεις του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ. Το «The world of Bob Dylan», όπως είναι ο τίτλος του βιβλίου, θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2021, λίγο πριν από τα 80ά γενέθλια του Αμερικανού μουσικού, στις 24 Μαΐου. Θα περιλαμβάνει κείμενα μουσικοκριτικών, ερευνητών, καθηγητών κ.ά. που θα ψηλαφίζουν θέματα καλλιτεχνικά, αλλά και πολιτικά, κοινωνικά ή θρησκευτικά, τα οποία εντοπίζονται στο έργο του νομπελίστα τραγουδοποιού.   

Η είδηση δεν είναι ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου τα απομνημονεύματά του με τίτλο «A promised land». Η είδηση είναι ότι το Iδρυμα Μπούκερ, που θα ανακοίνωνε τον φετινό νικητή του περίβλεπτου λογοτεχνικού βραβείου του την ίδια ημέρα, τελικά θα μεταθέσει την αναγγελία για τις 19 του ίδιου μήνα. «Αποφασίσαμε να δώσουμε στους αναγνώστες μια ανάσα δύο ημερών», δήλωσε η επικεφαλής του ιδρύματος, Γκάμπι Γουντ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή