Πρόσωπα της Τρίτης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών από επιπλοκές του κορωνοϊού ο διάσημος Ιάπωνας σχεδιαστής μόδας Kenzo Takada (φωτ.). Ο Kenzo έκανε τα πρώτα του βήματα στο Παρίσι τη δεκαετία του ’60 και κατάφερε να γίνει διάσημος με τα πολύχρωμα λουλούδια του, κερδίζοντας μια θέση στην ελίτ της παρισινής μόδας. Το 1993 ο οίκος πέρασε στα χέρια του ομίλου LVMH.

(…) Λίγα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε πιο στραβά στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας –μιλάμε προφανώς για τα απαγορευτικά μέτρα λόγω πανδημίας στην Αττική–, ωστόσο το κινηματογραφικό φεστιβάλ κατάφερε να ολοκληρώσει τις εκδηλώσεις και να απονείμει τα βραβεία του. Η Χρυσή Αθηνά πήγε φέτος στο «Αυτό δεν είναι ταφή, είναι Ανάσταση» του Λεμοχάνγκ Τζ. Μοσέσε, που είναι, σύμφωνα με τα λόγια της επιτροπής, «μια εντυπωσιακή πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που κατορθώνει να αποκαλύπτει το αόρατο και το ανείπωτο με ποιητική, πολιτική δύναμη. Μια καθολικά ανθρώπινη ταινία βασισμένη σε ένα πεδίο που σπάνια κινηματογραφείται, με μια αξέχαστη τελική ερμηνεία από την ηθοποιό Μέρι Τουάλα».

(…) Οσο για τους Ελληνες που ξεχώρισαν, η Χρυσή Αθηνά για τις ελληνικές μικρού μήκους πήγε στη Ζακλίν Λέντζου για την ταινία «Το τέλος του πόνου (Μία πρόταση)», ενώ το ειδικό βραβείο της επιτροπής απονεμήθηκε στην Ιριδα Μπαγλανέα για το «Goads».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή