Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο είναι, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες μοντέρνας τέχνης στις ΗΠΑ. Μία από τις πρώτες μεγάλες αγορές του ήταν ένα σχέδιο Μπασκιά και στην πορεία απέκτησε επίσης έργα των Εγκον Σίλε, Πάμπλο Πικάσο, Τακάσι Μουρακάμι, Σάρα Λούκας κ.ά., ενώ διαθέτει μια μεγάλη συλλογή με κόμικς, σπάνια βιβλία και vintage αφίσες κινηματογράφου.

(…) O τραγουδιστής και τραγουδοποιός Τζόνι Νας, που έγινε πολύ γνωστός χάρη στην επιτυχία του «I Can See Clearly Now» (1972), έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 80 ετών. Οπως δήλωσε ο γιος του, ο Νας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι του στο Χιούστον. Το «I Can See Clearly Now» έφτασε στο νούμερο 1 του Billboard Hot 100 Chart σε ΗΠΑ και Βρετανία, ενώ ο Νας, που ξεκίνησε την καριέρα του ως ποπ κρούνερ, έγινε αστέρας της ρέγκε στη δεκαετία του 1970, πριν ακόμη αυτό το είδος γίνει μόδα.  

(…) Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο The New York Times Magazine, η Νικόλ Κίντμαν «αποκαθιστά» τη φήμη του σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κιούμπρικ, που έχει χαρακτηριστεί «τυραννικός» από συναδέλφους της.  Η Κίντμαν, η οποία πρωταγωνίστησε στη ταινία «Μάτια ερμητικά κλειστά», παραδέχεται ότι υπήρξε απαιτητικός με τη δουλειά του, αλλά ειδικά στις σκηνές του γυμνού τη διευκόλυνε ώστε να νιώσει όσο πιο άνετα ήταν δυνατόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή