Πρόσωπα της Τετάρτης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Γαλλο-Καναδή καλλιτέχνιδα Καπουάνι Κιουάνγκα (φωτ.) απονεμήθηκε φέτος το μεγαλύτερο εικαστικό βραβείο της Γαλλίας (Prix Marcel Duchamp) – ένας θεσμός που το 2020 γιορτάζει τα είκοσι χρόνια του. Η διάκριση αφορά το έργο με τίτλο «Flowers for Africa», μια εγκατάσταση  με μπουκέτα μαραμένων λουλουδιών, που σχολιάζουν τη ματαιοδοξία των επίσημων, διπλωματικών εορτών στην Αφρική. Η Κιουάνγκα έχει γεννηθεί στο Οντάριο και σπούδασε Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.

(…) Σε ηλικία 64 ετών έφυγε από τη ζωή ο Χοσέ Παντίγια, ο θρυλικός dj της Ιμπιζα, ύστερα από σύντομη αλλά μοιραία ασθένεια. Ο Παντίγια, ο οποίος τη δεκαετία του 1990 ήταν γνωστός ως «νονός του chill-out», υπήρξε ένας από τους βασικούς δημιουργούς του μύθου και του ήχου της Ιμπιζα. Τα ηλιοβασιλέματά του στο Café Del Mar αποτέλεσαν τη βάση για την ομώνυμη, πολύ επιτυχημένη σειρά άλμπουμ  με μίξεις φάνκι, σόουλ, τζαζ και ντίσκο μουσικής.

(…) Οχι μόνο παρακολούθησε το sequel του «Μπόρατ» η ηθοποιός και τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε, αλλά ενθουσιασμένη με την ταινία έκλεψε από τον drive-in κινηματογράφο το ομοίωμα του Μπόρατ aka Σάσα Μπάρον Κοέν, ένα ολόσωμο cut-out πορτρέτο από χαρτόνι περίπου σε φυσικό μέγεθος. Η Γκράντε βιντεοσκόπησε την κλοπή και ανέβασε το βίντεο στο Instagram με μεγάλη επιτυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή