ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Πέμπτης

Πρόσωπα της Πέμπτης

Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου (φωτ.) είναι από προχθές το βράδυ η φετινή νικήτρια του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη». Η ηθοποιός βραβεύθηκε για την ερμηνεία της στην παράσταση «Η τραγική ιστορία του Αμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας» του Σαίξπηρ, που ανέβηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου σε διασκευή και σκηνοθεσία Εκτορα Λυγίζου. Το βραβείο απένειμε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Θέατρο Rex-Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη. 

(…) Συνέβη καιρό πριν, όμως ο πιανίστας της τζαζ Κιθ Τζάρετ το αποκάλυψε στους New York Times μόλις χθες: δύο εγκεφαλικά που υπέστη το 2018 τον άφησαν ημιπαράλυτο από την αριστερή πλευρά, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα παίξει ξανά μουσική. Και τι μουσική: το περίφημο «Köln Concert» είναι, παρά τους μακρόπνοους αυτοσχεδιασμούς, ένα από τα πλέον ευπώλητα πιανιστικά άλμπουμ. Οπως ωστόσο δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζάρετ, «δεν γνωρίζω το μέλλον μου. Αυτή τη στιγμή δεν αισθάνομαι σαν μουσικός».

(…) Η μπάντα του, Spencer Davis Group, συνέβαλε στη διάδοση των αμερικανικών rhythm & blues στη Βρετανία του ’60. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του μαζί τους, το «Gimme some lovin’» και το «Keep on running», αγαπήθηκαν και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Αργότερα, ο Σπένσερ Ντέιβις θα συνέχιζε τη μουσική καριέρα του και από εταιρικό πόστο. Προ ημερών, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, έπειτα από νοσηλεία για πνευμονία σε νοσοκομείο του Λονδίνου.