Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Oλομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών εξέλεξε χθες τον ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό (φωτ.) γενικό γραμματέα της Ακαδημίας για την προσεχή πενταετία. Γεννήθηκε στο Κάιρο το 1943, είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2007 στην έδρα της Μετεωρολογίας – Κλιματολογίας και από το 2019 γραμματέας επί των πρακτικών της Ακαδημίας. Σπούδασε Φυσική και Μετεωρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε ερευνητικά κέντρα στις ΗΠΑ και ήταν καθηγητής της Φυσικής της Ατμόσφαιρας στα πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Αθηνών. Διατελεί εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας για την κλιματική αλλαγή.

Ο πολυαναμενόμενος 4ος κύκλος της σειράς «Το στέμμα» του Netflix, που παρακολουθεί τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, κάνει πρεμιέρα μεθαύριο (15/11) και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Τζίλιαν Αντερσον (φωτ.), η οποία υποδύεται την πρώην πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ, δίνει μια αξιόλογη ερμηνεία. Οπως είπε η ίδια, μελέτησε εξαντλητικά την ιστορία της ζωής της «Σιδηράς Κυρίας», η οποία στη μεγάλη οθόνη είχε άλλη μια εξαιρετική «ενσάρκωση» από τη Μέριλ Στριπ στο «Iron Lady».

(…) Η Νέλι Κάπλαν, φυσιογνωμία της γαλλικής Nouvelle Vague, σκηνοθέτις του περίφημου για την εποχή του φιλμ «Η αρραβωνιαστικιά του πειρατή» και φεμινίστρια συγγραφέας που τιμήθηκε πολλάκις από το γαλλικό κράτος για τη συμβολή της στα γράμματα και στις τέχνες, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, σε νοσοκομείο της Γενεύης όπου νοσηλευόταν, λόγω COVID-19. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή