Πρόσωπα της Πέμπτης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιρίνα Αντόνοβα (φωτ.), διευθύντρια επί περισσότερο από 50 χρόνια (1961-2013) του Κρατικού Μουσείου Καλών Τεχνών Πούσκιν της Μόσχας, με ειδίκευση στην αναγεννησιακή τέχνη, πέθανε σε ηλικία 98 ετών από επιπλοκές που προκλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού. Αυτό ανακοίνωσε χθες το γραφείο Τύπου του μουσείου Πούσκιν, στο οποίο τα τελευταία επτά χρόνια κατείχε τη θέση της προέδρου. Η Αντόνοβα υπήρξε επίσης επίτιμο μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων της UNESCO.

(…) Για πρώτη φορά βγήκε στις αίθουσες το 1987. Εκτοτε η ταινία τρόμου «Hellraiser» έγινε κλασική για την κινηματογραφική εξέλιξη του είδους, αλλά την ακολούθησαν πολλές αποτυχημένες βιντεο-συνέχειες. Επιτέλους, ύστερα από μακρά δικαστική διαμάχη, ο Κλάιβ Μπάρκερ, συγγραφέας και σκηνοθέτης της ταινίας, κέρδισε τα αποκλειστικά δικαιώματα του έργου. Ο Μπάρκερ, επιτυχημένος πια δημιουργός του είδους, τώρα εργάζεται ως παραγωγός στην τηλεοπτική μεταφορά του «Hellraiser» για το HBO.

(…) Ενα ντοκιμαντέρ για τον Τομ Κρουζ, τον ηθοποιό που, όπως λέει ο σκηνοθέτης του φιλμ Ρεζίς Μπροσιέ, «λατρεύεται από το κοινό και μισείται από το Χόλιγουντ», ολοκληρώθηκε και προβάλλεται από το συνδρομητικό κανάλι Arte. Mε τίτλο «Τομ Κρουζ, σώμα και ψυχή», το ντοκιμαντέρ είναι ένα είδος ψυχολογικού πορτρέτου με γρήγορο ρυθμό και πλούσιο υλικό από τις περίπου 50 ταινίες του σταρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή