Πρόσωπα της Τρίτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαφωνία του με τους επικριτές του Οσκαρ καλύτερης ταινίας 2019 εξέφρασε ο ηθοποιός Βίγκο Μόρτενσεν (φωτ.). Στην ταινία του Πίτερ Φέιρλι «Πράσινο βιβλίο», ο Μόρτενσεν υποδυόταν τον Ιταλοαμερικανό οδηγό και προστάτη του μαύρου πιανίστα δρος Ντον Σίρλεϊ, και ο σκηνοθέτης κατηγορήθηκε ότι δημιούργησε έναν ακόμη λευκό σωτήρα. Ο ηθοποιός αυτή την περίοδο προωθεί τη νέα του ταινία «Falling», στην οποία ερμηνεύει τον ρόλο ενός γκέι που προσπαθεί να φροντίσει τον άρρωστο ομοφοβικό πατέρα του.

(…) Την πρώτη της ποιητική συλλογή από τότε που έγινε η 16η γυναίκα η οποία έλαβε το Νομπέλ Λογοτεχνίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα η ποιήτρια Λουίζ Γκλουκ. Θα εκδοθεί το 2021, επτά χρόνια μετά το προηγούμενο. Η 77χρονη Αμερικανίδα ποιήτρια έχει γράψει έως τώρα 12 συλλογές ποιημάτων και 2 συλλογές δοκιμίων, ενώ πριν από το Νομπέλ έλαβε μεταξύ άλλων το βραβείο Pulitzer και το χρυσό μετάλλιο για ποίηση από την αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Γραμμάτων.

(…) Η Roxi, η δυναμική πλατφόρμα για όσους αγαπούν τη μουσική, που περιέχει μέχρι τώρα έναν κατάλογο με 35 εκατομμύρια τραγούδια, εκατοντάδες playlists και καραόκε, κατάφερε με την υποστήριξη της Κάιλι Μινόγκ και του Ρόμπι Ουίλιαμς να εξασφαλίσει χρηματοδότηση πολλών εκατομμυρίων λιρών από ισχυρούς επενδυτές. Ετσι αναδεικνύεται τάχιστα ως η πρώτη μουσική εμπειρία στον κόσμο «φτιαγμένη για τηλεόραση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή