Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Ελληνας σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος (φωτ.) έλαβε για το «Μάουζερ» του Χάινερ Μίλερ, που σκηνοθέτησε στο θέατρο Αλεξαντρίνσκι πριν από λίγους μήνες, το βραβείο κοινού «Zvezda Teatrala» («Αστέρι του Θεάτρου) στην κατηγορία «καλύτερη παράσταση ξένου σκηνοθέτη στη Ρωσία». Στη φετινή 13η διοργάνωση των βραβείων ψήφισαν θεατές από 80 χώρες. Η τελετή βράβευσης έγινε στο θέατρο Βαχτάνγκοφ στη Μόσχα και μεταδόθηκε online. Οσο για τον σκηνοθέτη ο οποίος, λόγω πανδημίας, παραμένει στην Ελλάδα, έστειλε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

(…) Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, συνηθίζει να γιορτάζει τα γενέθλιά της, στις 30 Δεκεμβρίου, με μια συναυλία. Καθώς όμως φέτος κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο, η Πάτι Σμιθ ανακοίνωσε ότι η «επετειακή» της εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί –πώς αλλιώς– διαδικτυακά. Δείχνοντας ότι έχει απόλυτη επίγνωση των ορίων του εγχειρήματος, η 73χρονη μουσικός δήλωσε: «Δεν θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι που να προσεγγίζει μια συναυλία, δεν δουλεύουμε έτσι. Θέλω απλώς να γίνει μια καλή δουλειά, τόσο απλά».

(…) Απέσυρε την αγωγή που είχε καταθέσει κατά του Ντόναλντ Τραμπ τον Αύγουστο ο Νιλ Γιανγκ, διαμαρτυρόμενος τότε για τη χρήση των τραγουδιών του «Rockin’ in the Free World» και «Devil’s Sidewalk» σε πολιτική συγκέντρωση του απερχόμενου πλέον προέδρου των ΗΠΑ. Οι αιτίες της απόφασης του μουσικού, που αρχικά είχε κάνει λόγο για μια καμπάνια «άγνοιας και μίσους», δεν έγιναν γνωστές. Σε σχετικά ρεπορτάζ, ωστόσο, εικάζεται ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή