Πρόσωπα της Τρίτης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη θέση του αντιπροέδρου της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2021 εξελέγη χθες ο Αντώνιος Ρεγκάκος (φωτ.). Ο Ελληνας ακαδημαϊκός έχει στην καριέρα του διδάξει στα Πανεπιστήμια του Φράιμπουργκ και της Βιέννης, ενώ από το 1997 είναι καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εχει επίσης συγγράψει πέντε μονογραφίες και 34 άρθρα στα γερμανικά και ελληνικά, ενώ έχει συνεκδώσει 14 συλλογικούς τόμους. 

(…) Την αποκάλυψη πως η αγαπημένη του σκηνή από τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» δεν γράφτηκε ούτε σκηνοθετήθηκε από τον ίδιο, έκανε ο Πίτερ Τζάκσον. Ο δημιουργός της εμβληματικής τριλογίας μίλησε συγκεκριμένα για τη σεκάνς με τον περίφημο μονόλογο του Γκόλουμ στους «Δύο πύργους», εκεί όπου το μυστηριώδες πλάσμα ουσιαστικά συστήνει τη διττή φύση του. Σύμφωνα με τον Τζάκσον, η σκηνή γράφτηκε και γυρίστηκε μέσα σε μία ημέρα από τη συμπαραγωγό του, Φραν Γουόλς.

(…) Ενα χείμαρρο ανακοινώσεων και νέων τρέιλερ αποκάλυψε τις δύο προηγούμενες ημέρες η Ντίσνεϊ, τα οποία αφορούν (κυρίως) τη διαδικτυακή της πλατφόρμα. Στο πιο ενδιαφέρον από αυτά βλέπουμε την Ελίζαμπεθ Ολσεν να επιστρέφει στον ρόλο της Scarlet Witch για το τηλεοπτικό «Wandavision», το οποίο πλασάρεται σαν ενδιαφέρουσα μείξη ανάμεσα σε κλασικό sitcom και υπερηρωϊκή περιπέτεια της Marvel.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή