Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι πλέον ο διεθνούς φήμης βιολονίστας και καθηγητής στο Georgia State University Χρίστος Γαλιλαίας (φωτ.). Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975. Πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού από τον πατέρα του, τον βιολονίστα και αρχιμουσικό Κοσμά Γαλιλαία. Η επιλογή του έγινε ανάμεσα σε πολλούς υποψηφίους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον μέσω μιας ανοιχτής δημόσιας διαδικασίας. Η θητεία του ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου 2021 και είναι τριετής.

(…) Η Μπάρμπαρα Ρόουζ, κριτικός και επιμελήτρια τέχνης που τα κείμενα και οι εκθέσεις της άλλαξαν την ιστορία της μεταπολεμικής τέχνης στις ΗΠΑ, πέθανε σε ηλικία 84 ετών. Η Ρόουζ ταυτίστηκε με την καλλιτεχνική σκηνή της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του ’60, δίνοντας φωνή σε καλλιτέχνες που αντιμετωπίζονταν αρνητικά, καθώς έρχονταν σε ρήξη με ό,τι έως τότε θεωρείτο καθιερωμένο στην τέχνη.

(…) Το 2019 ξεκίνησε η συνεργασία του Μάρτιν Σκορσέζε (φωτ.) με το Netflix: ήταν η ταινία «The Irishman». Η σειρά ντοκιμαντέρ «Pretend It’s a City» είναι η δεύτερη δουλειά του για την πλατφόρμα, και το πρώτο επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για τους συνδρομητές στις 8 Ιανουαρίου. Στο κέντρο της ταινίας βρίσκεται η κριτικός και δοκιμιογράφος Φραν Λίμποβιτς, τυπική Νεοϋορκέζα όπως τη χαρακτηρίζουν, που επί δεκαετίες εκφράζει τις απόψεις της για την τέχνη ενίοτε αλαζονικά, αλλά πάντοτε καίρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή