Πρόσωπα της Τρίτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη σειρά των ντοκιμαντέρ με τίτλο «Pretend It’ s a City» (Netflix), που σκηνοθέτησε ο Μάρτιν Σκορσέζε με μαεστρία διευθυντή ορχήστρας, η κριτικός τέχνης Φραν Λίμποβιτς (φωτ.) είναι πλέον κινηματογραφικό «αστέρι». Ο Σκορσέζε δεν τη συστήσει στους θεατές, αλλά αφήνει το βιτριολικό χιούμορ της, τις εμπειρίες της από τη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’70, τις γνώσεις της για την τέχνη και τη λατρεία της για τη μητρόπολη να κατακτήσει το κοινό. 

(…) Αφού εγκατέλειψε τον χώρο της μόδας ήδη μια δεκαετία, ο σχεδιαστής Μαρτέν Μαρζελά –εκτός από την πρωτοποριακή δουλειά του ήταν γνωστός και για την άρνησή του να δίνει συνεντεύξεις– επιστρέφει για μια σόλο παράσταση, πλέον ως καλλιτέχνης. Πρόκειται να παρουσιάσει στο Παρίσι, στην γκαλερί Lafayette, την έκθεση «Anticipations» τον προσεχή Απρίλιο. Ο Μαρζελά  αναφέρει στην εφημερίδα The Guardian ότι θα δείξει «γλυπτά, φωτογραφίες και εγκαταστάσεις, ένα υλικό που για πρώτη φορά παρουσιάζεται σε κοινό».

(…) Η ράπερ Νίκι Μινάζ συμφώνησε, σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, να πληρώσει 450.000 δολάρια στην τραγουδίστρια Τρέισι Τσάπμαν προκειμένου να λήξει η υπόθεση περί παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Η Τσάπμαν είχε μηνύσει τη ράπερ για τη χρήση μέρους του τραγουδιού της «Baby Can I Hold You», του 1988, στο κομμάτι της «Sorry», που δεν κυκλοφόρησε ποτέ επίσημα αλλά έπαιξε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης Hot 97. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή