ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Τρίτης

Πρόσωπα της Τρίτης

Ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν-χο (φωτ.) θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο 78ο Φεστιβάλ της Βενετίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί –εκτός απροόπτου– το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Νικητής του Χρυσού Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 2019 για την ταινία «Παράσιτα» και στη συνέχεια τεσσάρων Οσκαρ, ανάμεσα στα οποία αυτά τα καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας ο Μπονγκ Τζουν-χο θα προεδρεύσει της διεθνούς κριτικής επιτροπής που θα απονείμει τον Χρυσό Λέοντα.

(…) «Σας ευχαριστώ όλους και κυρίως την επιστήμη», ανακοίνωσε στους θαυμαστές του ο δημοφιλής Αμερικανός κωμικός ηθοποιός Στιβ Μάρτιν. Αφορμή γι’ αυτήν την έκφραση ευγνωμοσύνης ήταν το γεγονός ότι έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Κάτι βέβαια που τον υποχρέωσε να ομολογήσει και κάτι άλλο: την ηλικία του. «Και τώρα έρχονται τα κακά νέα», είπε. «Το έκανα επειδή είμαι 75 χρόνων».

(…) Ενας αγαπημένος τραγουδοποιός, ο Μίλτος Πασχαλίδης, συγκεντρώνει τα καλύτερα τραγούδια του, αλλά κυρίως τη διάθεσή του για επικοινωνία μέσω της μουσικής του, που τόσο έχει δυσκολέψει τους τελευταίους μήνες, και υποδέχεται στο δεύτερο σπίτι του πια, την Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, για ένα μοναδικό live streaming την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στις 9 μ.μ.