Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατείχε το πόστο που οι θεατές συχνά αγνοούν και οι σκηνοθέτες ενίοτε απεχθάνονται: αυτό του παραγωγού. Μια ματιά όμως στις ταινίες που φέρουν την υπογραφή του επιβεβαιώνει τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Αλμπέρτο Γκριμάλντι (φωτ.) στην ιστορία του κινηματογράφου: «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος» του Σέρτζιο Λεόνε, το «Δεκαήμερο» του Πιερ-Πάολο Παζολίνι, «Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι» του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι είναι μερικές από αυτές. Το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε προχθές ο γιος του, ο Γκριμάλντι πέθανε σε ηλικία 95 ετών. 

(…) «Ζούμε μια πολύ δύσκολη περίοδο στην Αμερική. Ο πρόεδρός της, ο “Πρόεδρος Πορτοκαλί Πράκτορας”, θα καταγραφεί στην Ιστορία μαζί με τον Χίτλερ και τα παλικάρια του θα βρεθούν στη λάθος πλευρά της». Ετσι σχολίασε τον Ντόναλντ Τραμπ ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι σε πρόσφατη βράβευσή του από την Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης. Συγκεκριμένα, ο Λι βραβεύθηκε για τη μικρού μήκους ταινία του «New York, New York», την οποία χαρακτήρισε «ένα γράμμα αγάπης στην πόλη και στους κατοίκους της». 

(…) Η Βρετανίδα, ινδικής καταγωγής, ποιήτρια Μπάνου Κάπιλ είναι εδώ και λίγες ημέρες η κάτοχος του περίβλεπτου βραβείου ποίησης Τ. Σ. Ελιοτ για το έτος 2020. Η κριτική επιτροπή του βραβείου επέλεξε ομόφωνα τη συλλογή της Κάπιλ «How to wash a heart», χαρακτηρίζοντάς τη «ριζοσπαστική και συναρπαστική». Στη συλλογή, η 53χρονη ποιήτρια ψηλαφίζει τις δυναμικές μεταξύ μιας μετανάστριας και μιας λευκής, μεσοαστής γυναίκας που τη φιλοξενεί. Το βραβείο συνοδεύεται από έπαθλο 25.000 λιρών Αγγλίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή