Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ντεμπούτο της ως πριγκίπισσα Νταϊάνα έκανε η ηθοποιός Κρίστεν Στιούαρτ (φωτ.) στην πρώτη της επίσημη φωτογράφιση για την ταινία «Spencer», που σκηνοθετεί ο Πάμπλο Λαρέιν, γνωστός από δύο ακόμη βιογραφικά δράματα, το «Jackie» και το «Neruda». Η ταινία επικεντρώνεται σε ένα Σαββατοκύριακο στη ζωή της Νταϊάνα, η οποία περνάει τις διακοπές των Χριστουγέννων με τη βασιλική οικογένεια στο Νόρφολκ και αποφασίζει να πάρει διαζύγιο. Τα γυρίσματα θα γίνουν στη Γερμανία και στη Βρετανία το επόμενο φθινόπωρο.

(…) Από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του, το τραγούδι της ποπ τραγουδίστριας Ταν Γουέιγουεϊ έχει εμπνεύσει εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζες. Ο τίτλος του είναι «Μάθε το όνομά μου και θυμήσου το» και αναφέρεται στην ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών στην Κίνα. Οι γυναίκες που κακοποιούνται στη χώρα της είναι πάρα πολλές, αλλά παραμένουν σιωπηλές, και οι στίχοι του τραγουδιού τούς δίνουν φωνή.

(…) Ο Μπάρι Λε Βέι, ο Αμερικανός γλύπτης που ώθησε την τέχνη του στα όριά της και έγινε γνωστός για τις πολύ ιδιαίτερες εγκαταστάσεις του, έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία 79 ετών, όπως ανακοίνωσε η γκαλερί David Nolan που τον εκπροσωπούσε. Ο καλλιτέχνης υπήρξε μέρος της καλλιτεχνικής σκηνής της Νέας Υόρκης στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και συνέχισε να συνδέεται με το κινήματα των μετα-μινιμαλιστών, έχοντας όμως μια πολύ προσωπική πορεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή