Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης (φωτ.) σε χθεσινή ανακοίνωσή του και τόνισε ότι συνεχίζει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του. 

(…) Αγάπησε την όπερα ακούγοντας τη φωνή της Μαρίας Κάλλας (για την οποία έγραψε και το βιβλίο «Οι μεταμορφώσεις μιας τέχνης»), συνεργάστηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Ζυλ Ντασέν, στο ραδιόφωνο σκηνοθέτησε τη Μαίρη Αρώνη, τον Νίκο Τζόγια, τη Μαρία Αλκαίου. Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Βασίλης Νικολαΐδης, αφήνοντας μια πλούσια παρακαταθήκη από περίπου 90 σκηνοθεσίες του στο θέατρο και στην όπερα. Συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Εθνικό Θέατρο. 

(…) Ο Αμερικανός ηθοποιός Χαλ Χόλμπρουκ, βραβευμένος για την ερμηνεία του ως Μαρκ Τουέιν και με πολλές ταινίες στο βιογραφικό του, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. Ο Χόλμπρουκ ήταν το «βαθύ λαρύγγι» στο πολιτικό θρίλερ «Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου» του Αλαν Πακούλα, με θέμα το σκάνδαλο «Γουότεργκεϊτ», ενώ μια από τις σπουδαιότερες στιγμές της καριέρας του ήρθε το 2008, όταν κέρδισε υποψηφιότητα για βραβείο Οσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία «Into the wild», σε σκηνοθεσία Σον Πεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή