Πρόσωπα της Τρίτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σύντομη συναυλία, που στόχο είχε να ευχαριστήσει το υγειονομικό προσωπικό που τον εμβολίασε, έδωσε προ ημερών έξω από εμβολιαστικό κέντρο της Μασαχουσέτης ο βιρτουόζος τσελίστας Γιο-Γιο Μα (φωτ.). Οπως έγραψε κατόπιν σε ανάρτησή του στα social media o διάσημος μουσικός, «αυτή την περίοδο άγχους ήθελα να βρω έναν τρόπο ώστε να συνεχίσω να μοιράζομαι λίγη από τη μουσική που μου προσφέρει παρηγοριά». 

(…) Σε δημοπρασία πρόκειται να βγει εντός της άνοιξης μια σειρά πρώιμων, σπάνιων έργων της Γιαπωνέζας εικαστικού Γιαγιόι Κουσάμα, τα οποία ανήκουν σε ιδιωτική συλλογή και δεν έχουν εκτεθεί δημοσίως εδώ και έξι δεκαετίες. Πριν από τον πλειστηριασμό, τον οποίο έχει αναλάβει ο οίκος Bonhams, τα έργα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό του Χονγκ Κονγκ από τις 7 έως τις 22 Απριλίου, ενώ κατόπιν θα εκτεθούν στη Νέα Υόρκη. Η εκτιμώμενη τιμή τους φθάνει μέχρι τα 14 εκατ. δολάρια. 

(…) Γυμνή διαμαρτυρία για το κλείσιμο του πολιτισμού πραγματοποίησε η Γαλλίδα ηθοποιός Κορίν Μαζιερό στη διάρκεια της πρόσφατης τελετής απονομής των γαλλικών κινηματογραφικών βραβείων Σεζάρ. Η ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή για να ανακοινώσει το βραβείο καλύτερων κοστουμιών φορώντας μια στολή γαϊδάρου και ένα αιματοβαμμένο φόρεμα, μέχρι που άρχισε να γδύνεται, αποκαλύπτοντας το μήνυμα που είχε γράψει στην πλάτη της και το οποίο απευθυνόταν στον πρωθυπουργό της Γαλλίας Ζαν Καστέξ: «Ζαν, δώσε μας πίσω την τέχνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή