Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζέιμς Λιβάιν (φωτ.), ο μαέστρος της Metropolitan Opera για πάνω από 40 χρόνια –έως ότου οι ισχυρισμοί περί σεξουαλικής κακοποίησης τερμάτισαν την καριέρα του– έφυγε από τη ζωή στα 77 του χρόνια. Μετά τη σχετική έρευνα που προκάλεσαν οι καταγγελίες, η Met ανέστειλε τη συνεργασία τους και το 2018 τον απέλυσε. Πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, ο Λιβάιν ήταν ο μαέστρος που έδωσε διεθνή λάμψη στην ορχήστρα.

(…) Οι φιλότεχνοι ανά τον κόσμο που αγαπούν το έργο του σχεδόν 90χρονου Γκέρχαρντ Ρίχτερ θα χαρούν μαθαίνοντας ότι περίπου 100 έργα του θα αποκτήσουν μόνιμη «στέγη» σε μουσείο του Βερολίνου που τώρα ετοιμάζεται. Στη συλλογή που θα μεταφερθεί όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, περιλαμβάνεται η σειρά «Birkenau» (2014), που αποτελείται από 4 μέρη. Αναφέρεται στο διαβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και οι αφηρημένοι πίνακες βασίζονται σε φωτογραφίες του στρατοπέδου.

(…) Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, η κινεζική κυβέρνηση φέρεται να ζήτησε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας να μη μεταδώσουν ζωντανά τα Οσκαρ και να υποβαθμίσουν την τελετή απονομής των βραβείων. Η οδηγία φαίνεται ότι ακολούθησε την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, στην οποία το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Do Not Split» του Νορβηγού Αντερς Χάμερ συμμετέχει στην κατηγορία του καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Η ταινία παρουσιάζει τους αγώνες υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή