Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το Βραβείο της Ακαδημίας τιμάται ο διαπρεπής Ελληνας ιστορικός Βασίλης Παναγιωτόπουλος (φωτ.), για το σύνολο του συγγραφικού του έργου και την προσφορά του στη νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστοριογραφία. Βραβείο της Ακαδημίας απέσπασε το βιβλίο «Ο τελευταίος μοναχός των Στροφάδων. Αναφορά από ένα άγνωστο νησί του Ιονίου» (Πατάκης, 2020) του Ρόμπερτ Μακέιμπ και της Κατερίνας Λυμπεροπούλου. 

(…) Επίσης βραβεύονται από την Ακαδημία οι Καρίνα Λάμψα και Ιακώβ Σιμπής, για το βιβλίο τους «Η διάσωση – Η σιωπή του κόσμου, η αντίσταση στα γκέτο και τα στρατόπεδα, οι Ελληνες Εβραίοι στα χρόνια της Κατοχής» (Καπόν, 2021), και η Αννίτα Π. Παναρέτου για το ιστορικό και θεματικό βιβλίο-χρονικό «“Συμπληρώνω τη μνήμη του κόσμου…” – Ελληνες όμηροι και αιχμάλωτοι σε ναζιστικά και φασιστικά στρατόπεδα και φυλακές, 1941-1945» (Παπαδόπουλος, Αθήνα 2020).

(…) Χωρίς τη συμμετοχή του σεναριογράφου Ντέρεκ Κόλσταντ, ο οποίος μάλιστα απομακρύνθηκε χωρίς τη θέλησή του όπως δήλωσε, ετοιμάζεται η κινηματογραφική συνέχεια του επιτυχημένου ήρωα Τζον Γουίκ, που υποδύεται ο Κιάνου Ριβς. Προφανώς το σχέδιο για την παραγωγή των «John Wick 4» και «John Wick 5» είναι πολύ μεγάλο για να αφεθεί στα χέρια του Κόλσταντ, που όμως ήταν ο δημιουργός του αρχικού χαρακτήρα και του σύμπαντος όπου κινείτο στις δύο πρώτες ταινίες της σειράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή