Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πολ Σάιμον (φωτ.) –μετά τον Μπομπ Ντίλαν και τον Νιλ Γιανγκ– είναι ο επόμενος μουσικός αστέρας που εξαργυρώνει τη δόξα του πουλώντας τα δικαιώματα των τραγουδιών του στη Sony, έναντι ποσού που παραμένει άγνωστο. Ανακοινώνοντας τη συμφωνία, ο Σάιμον είπε: «Χαίρομαι που η Sony Music Publishing θα είναι ο θεματοφύλακας των τραγουδιών μου για τις επόμενες δεκαετίες. Ξεκίνησα την καριέρα μου στην Columbia/Sony Records και αισθάνομαι σαν μια φυσική επέκταση να συνεργάζομαι και με την πλευρά του Publishing».

(…) Ο Αγγλος ηθοποιός Κόλιν Φερθ θα είναι ο πρωταγωνιστής στη νέα μίνι σειρά «The Staircase», που ανακοίνωσε η πλατφόρμα HBO. To δράμα των οκτώ επεισοδίων βασίζεται σε πραγματική ιστορία, που έδωσε το υλικό για το ομώνυμο γαλλικό ντοκιμαντέρ, και αναφέρεται στη δίκη του συγγραφέα Μάικλ Πίτερσον ο οποίος κατηγορήθηκε για τον φόνο της συζύγου του, Καθλίν Πίτερσον.

(…) Από τις εκδόσεις Ικαρος θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα 19 Απριλίου το βιβλίο «Η Ελλάδα του Ελύτη», μια ανθολογία πεζού λόγου του μεγάλου νομπελίστα ποιητή, με την επιμέλεια της Ιουλίτας Ηλιοπούλου. Τα 200 χρόνια ύπαρξης του νεοελληνικού κράτους αποτελούν ευκαιρία αναστοχασμών και ονείρων Σε μια τέτοια διαδικασία, η διεισδυτική σκέψη του Οδυσσέα Ελύτη είναι πολύτιμη όχι μόνον ως αναφορά ή ως πηγή αποφθεγματικών φράσεων, αλλά και ως αποκαλυπτική και επίμονη έρευνα στις ρίζες των εννοιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή