Πρόσωπα της Τετάρτης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 54 ετών, ο Βρετανός ηθοποιός Πολ Ρίτερ (φωτ.). Περισσότερο γνωστός για τους δεύτερους ρόλους του σε ταινίες όπως «Ο Χάρι Πότερ και ο ημίαιμος πρίγκιπας», «Quantum of Solace», στη σειρά «Friday Night Dinner», αλλά και στη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία «Τσερνόμπιλ», ο Ρίτερ είχε επίσης πλούσια καριέρα στη θεατρική σκηνή, όπου εθεωρείτο εξαιρετικός στους κωμικούς ρόλους του. Αιτία του θανάτου ήταν ο καρκίνος στον εγκέφαλο. 

(…) Την Γκόλντα Μέιρ, πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα γυναίκα πρωθυπουργό του Ισραήλ, θα υποδυθεί η βραβευμένη με Οσκαρ Αγγλίδα ηθοποιός Ελεν Μίρεν, στην ταινία-βιογραφία με τίτλο «Γκόλντα». Η ταινία θα εστιάζει στα γεγονότα του πολέμου του Γιομ Κιπούρ τον Οκτώβριο του 1973.

(…) Ενας σπουδαίος επιστήμονας, ο εξελικτικός βιολόγος Κωνσταντίνος Κριμπάς, απεβίωσε την περασμένη Δευτέρα. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932, σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Λωζάννης και γενετική στη Σορβόννη, εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και δίδαξε ως καθηγητής της Γενετικής στην Aνωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο), στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού (Paris VI0) και ως επισκέπτης καθηγητής στο Χάρβαρντ. Ηταν μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, η οποία στην ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Κ. Κριμπάς «ήταν ένας πραγματικός δαρβινιστής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή