Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη τιμή που προσφέρουν τα βραβεία BAFTA θα λάβει φέτος ο Ανγκ Λι (φωτ.). Ο σπουδαίος Κινέζος σκηνοθέτης, μεταξύ άλλων, των «Τίγρης και Δράκος» και «Το μυστικό του Brokeback Mountain», θα γίνει ανώτερο μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, βάζοντας το όνομά του δίπλα σε εκείνα γιγάντων όπως ο Τσάρλι Τσάπλιν, ο Αλφρεντ Χίτσκοκ, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ κ.ά. Η φετινή τελετή απονομής των BAFTA θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή.

(…) Ενα ακυκλοφόρητο άλμπουμ του Prince πρόκειται να φθάσει ώς τους θαυμαστές του σπουδαίου μουσικού μέσα στον Ιούλιο. Το «Welcome 2 America» είχε ηχογραφηθεί το 2010, όμως παρέμεινε στο αρχείο, όπως και πολλές ακόμη δημιουργίες του καλλιτέχνη μέχρι τον θάνατό του, το 2016. Το πρώτο, ομώνυμο του δίσκου, κομμάτι έχει ήδη κυκλοφορήσει και προκαλεί εντύπωση με τους αιχμηρούς στίχους του, κριτικάροντας την Αμερική, ιδιαίτερα ως προς τον άνευ όρων εναγκαλισμό της με εταιρείες-κολοσσούς της τεχνολογίας όπως η Google και η Apple.

(…) Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Τάκης Βουγιουκλάκης, αδελφός της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως βοηθός σκηνοθέτη και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη διεύθυνση παραγωγής στις εταιρείες Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης και Φίνος Φιλμ. Στην πορεία έκανε πολλές ραδιοφωνικές σκηνοθεσίες, εργάστηκε στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο για να καταλήξει στο θέατρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή