Πρόσωπα της Πέμπτης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ετήσια σειρά διαλέξεων «Θάλεια Ποταμιάνου» με κεντρικό άξονα την επιρροή που ασκεί ο ελληνικός πολιτισμός ανήγγειλε τον πρώτο ομιλητή, δρα Πίτερ Φρανκοπάν (φωτ.), καθηγητή Παγκόσμιας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ο νεοσύστατος θεσμός επιδιώκει να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον που θα προσελκύσει την ακαδημαϊκή κοινότητα και το ευρύτερο κοινό στους κόλπους της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών και της Γενναδείου Βιβλιοθήκης. Η διάλεξη θα δοθεί στις 7/10. 

(…) Eνα από τα πιο προσωπικά και συναρπαστικά βιβλία του Στίβεν Κινγκ, πολυβραβευμένο επίσης, έρχεται στη μικρή οθόνη από την Apple. Είναι «Η ιστορία της Λίσι», και στη σειρά τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Τζουλιάν Μουρ με συμπρωταγωνιστή τον Κλάιβ Οουεν. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Πάμπλο Λαρέιν, ενώ για πρώτη φορά σε τηλεοπτική σειρά, κάθε επεισόδιο γράφεται από τον ίδιο τον Κινγκ.

(…) Το νέο βιβλίο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, για παιδιά 8+ χρόνων, με τίτλο «Το γουρουνάκι των Χριστουγέννων», πρόκειται να παρουσιάσουν οι εκδόσεις Ψυχογιός τον Οκτώβριο. Είναι μια τρυφερή περιπέτεια με θέμα την αγάπη ενός αγοριού για το πιο πολύτιμο παιχνίδι του. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα στη Μεγάλη Βρετανία, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στην Ιρλανδία, στην Ινδία, στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή