Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη μαγειρική σοφία του Αντονι Μπουρντέν (φωτ.), ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2018. Πλέον μπορούμε να εκτιμήσουμε και το βάθος των ταξιδιωτικών του γνώσεων σε συνδυασμό με τη γαστρονομία στον νέο ταξιδιωτικό-γαστρονομικό οδηγό «World Travel: An Irreverent Guide», που μόλις κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ. Το βιβλίο βασίζεται σε υλικό του σπουδαίου σεφ και στις συνομιλίες που είχε με την επί χρόνια βοηθό και συνεργάτιδά του Λόρι Γούλιβερ. 

(…) Ο Νορβηγός επιχειρηματίας και συλλέκτης έργων σύγχρονης τέχνης Χανς Ράσμους Αστρουπ, ιδρυτής του Astrup Fearnley Museet του Οσλο, πέθανε σε ηλικία 82 ετών. Ηταν από τους ανθρώπους που «σύστησαν» τη σύγχρονη τέχνη στη Νορβηγία. Μεταξύ των αποκτημάτων του ήταν ένα από τα πρώτα έργα του Ντέμιεν Χερστ, το «Mother and Child Divided» (1993), το τεράστιο ράφι-βιβλιοθήκη του Ανσελμ Κίφερ «The High Priestess, ενώ το 2001 αγόρασε το κιτς γλυπτό από πορσελάνη «Michael Jackson and Bubbles» του Τζεφ Κουνς έναντι 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων, τιμή ρεκόρ δημοπρασίας για τον καλλιτέχνη.

(…) Μία ακόμη πλευρά του πολυτάλαντου δημοσιογράφου Νίκου Αλιάγα ήρθε στο προσκήνιο: το πάθος του για τη φωτογραφία. Η σχέση του μαζί της ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία, έχει παρουσιάσει έως τώρα 4 εκθέσεις με τη δουλειά του και μόλις εγκαινίασε την πέμπτη με τίτλο «Γυναίκες του Παρισιού», που περιλαμβάνει 35 αδημοσίευτες ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή