Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, ο Τζεφ Κουνς (φωτ.), ο πιο ακριβοπληρωμένος εν ζωή καλλιτέχνης στον κόσμο, αποχώρησε από την Gagosian γκαλερί, που τον εκπροσωπούσε επί χρόνια, και πέρασε στους ανταγωνιστές της. Από εδώ και στο εξής θα εκπροσωπείται αποκλειστικά από την Pace Gallery, η οποία έχει εκθεσιακούς χώρους στη Νέα Υόρκη, στο Χονγκ Κονγκ, στη Σεούλ, στο Λονδίνο και αλλού. Η πρώτη παρουσίαση του καλλιτέχνη μέσω της Pace θα γίνει σύντομα με μια έκθεση στο Πάλο Αλτο της Καλιφόρνιας και θα ακολουθήσει, το 2023, η Νέα Υόρκη με καινούργια έργα.  

(…) Ο 53χρονος πρώην αστέρας του συγκροτήματος Oasis Νόελ Γκάλαχερ ανακοίνωσε στους φαν του, με μια σύντομη ανάρτηση στο Twitter, ότι πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα τη νέα του μουσική. Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για σόλο δουλειά ή εάν σχετίζεται με τους Oasis. Ωστόσο, πολλοί θαυμαστές πιστεύουν ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να επανενωθεί το γκρουπ, που διαλύθηκε επεισοδιακά το 2009 ύστερα από μια μεγάλη, τελευταία, συναυλία στο Παρίσι.

(…) Μετά πέντε χρόνια απουσίας, η φωτογράφος Ναν Γκόλντιν παρουσιάζει στη Marian Goodman Gallery της Νέας Υόρκης μια νέα έκθεση, με τίτλο «Memory Lost» (2019) και χαρακτήρα αυτοβιογραφικό. Περιλαμβάνει παλιότερο υλικό με εικόνες που είναι πλέον ιστορικές, δύο βίντεο και επιπλέον δύο νέες σειρές, που το κοινό θα δει για πρώτη φορά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή