Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών η διεθνώς καταξιωμένη μεσόφωνος Γιολάντα ντι Τάσσο (φωτ.), πρωταγωνίστρια στην Εθνική Λυρική Σκηνή για περίπου τρεις δεκαετίες, από το 1964 έως και τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Η μεσόφωνος Γιολάντα ντι Τάσσο (Τατσόγλου) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία, ενώ σπούδασε τραγούδι με τον Κίμωνα Τριανταφύλλου στο Ωδείο Αθηνών. Συνέχισε σπουδές στη διάσημη Ακαδημία της Αγίας Καικιλίας στη Ρώμη, από όπου αποφοίτησε με άριστα. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της ως Ατσουτσένα στον «Τροβαδούρο» του Βέρντι.

(…) Τη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά, ο οποίος θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο του πολυβραβευμένου Νορβηγού συγγραφέα Γιον Φόσε «Κάποιος θα έρθει», ανακοίνωσε το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το «Κάποιος θα έρθει» θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2021 στο Διεθνές Φεστιβάλ Γιον Φόσε, που διοργανώνεται από το Νορβηγικό Θέατρο του Οσλο, και στη συνέχεια θα δώσει δώδεκα παραστάσεις στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ, από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 12 Οκτωβρίου 2021.

(…) Δεν ξέρουμε πόσες συναυλίες θα διεξαχθούν φέτος το καλοκαίρι, όμως ένα από τα πιο σίγουρα sold-out αφορά αυτές του Γιάννη Χαρούλη, που ανακοινώθηκαν χθες. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης θα εμφανιστεί στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας στις 28-29 Ιουνίου, με σκοπό να δημιουργήσει μια μεγάλη «μουσική αγκαλιά», η οποία θα καλύψει τις αποστάσεις που επιβάλλουν τα υγειονομικά μέτρα. Μαζί και εκλεκτοί συνοδοιπόροι όπως ο Λευτέρης Ανδριώτης στη λύρα και ο Θανάσης Τζίνγκοβιτς στην ηλεκτρική κιθάρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή