Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O συγγραφέας Νταβίντ Ντιόπ (φωτ.) είναι ο μεγάλος νικητής του βραβείου Booker International για το βιβλίο του «At night all blood is black» (εκδ. Pushkin Press), σε μετάφραση από τα γαλλικά από την Αννα Μοσχοβάκη. Στα ελληνικά, το βιβλίο «Τη νύχτα όλα τα αίματα είναι μαύρα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις σε μετάφραση Αλεξάνδρας Κωσταράκου. 

(…) Το βραβείο Athens Photo World για το 2021 κέρδισε ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Τοσίδης με θέμα «Διάβα, νομαδικός ποιμαντισμός στην ορεινή Βόρεια Ελλάδα». Το διεθνές βραβείο φωτοδημοσιογραφίας «Yannis Behrakis» απέσπασε ο φωτογράφος του Reuters Darrin Zammit Lupi από τη Μάλτα για το έργο του «Η πρώτη φωτογραφία που τράβηξα την κόρη μου, και η τελευταία». Τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και απονέμονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

(…) Δυναμική επανεμφάνιση προγραμματίζει το γνωστό μουσικό φεστιβάλ του Εδιμβούργου για τον Αύγουστο. Στο line up της διοργάνωσης φιγουράρει το όνομα του διάσημου μαέστρου σερ Σάιμον Ρατλ, ο οποίος μπορεί να είναι σε διαδικασία αποχώρησης από τη Βρετανία, αλλά θα διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου για το φεστιβάλ. Το «παρών» θα δώσουν οι συμφωνικές ορχήστρες του BBC, της Σκωτίας και η Royal Philharmonic Orchestra, τζαζ και ποπ ερμηνευτές και ο γνωστός κωμικός Αλαν Κάμινγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή