Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη βραχεία λίστα του βραβείου Miles Franklin, της μεγαλύτερης λογοτεχνικής διάκρισης της Αυστραλίας, βρέθηκε ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός συγγραφέας Aντριου Πίππος (φωτ.). Ο Πίππος διαγωνίζεται με το ντεμπούτο του «Lucky’s», ένα μυθιστόρημα με ήρωα έναν Eλληνα μετανάστη και με φόντο τα ελληνικά καφεστιατόρια της Αυστραλίας, ενώ συνυποψήφιοί του είναι οι Αραβίντ Αντίγκα, Ρόμπι Aρνοτ, Ντάνιελ Ντέιβις Γουντ, Αμάντα Λόρι και Μαντλίν Γουότς. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 15 Ιουλίου.

(…) Μια σειρά από δωρεάν βίντεο, σχεδιασμένα για να εισαγάγουν τους ενδιαφερομένους στην περίφημη μέθοδό της για την ενδυνάμωση της καλλιτεχνικής δημιουργικότητας, κυκλοφόρησε διαδικτυακά η Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Τα βίντεο περιλαμβάνουν τις ασκήσεις και τις τεχνικές που η περφόρμερ χρησιμοποιεί προκειμένου να προετοιμαστεί για τα έργα της και να συνδεθεί με αυτό που ονομάζει «ανθρώπινο παρόν», και είναι διαθέσιμα μέσω της WePresent, της πλατφόρμας ψηφιακών τεχνών της υπηρεσίας WeTransfer.

(…) Μια νέα εκδοχή του παλιότερου τραγουδιού τους «A Dustland Fairytale», στην οποία συμμετέχει ο Μπρους Σπρίνγκστιν, κυκλοφόρησαν οι Αμερικανοί The Killers. Το τραγούδι αποτελεί μια ωδή στον πατέρα και στη μητέρα του τραγουδιστή των Killers, Μπράντον Φλάουερς, ο οποίος δήλωσε ότι ο Σπρίνγκστιν «έχει τραγουδήσει πολύ για ανθρώπους σαν τους γονείς μου». Η συνεργασία προέκυψε με πρωτοβουλία του ίδιου του Σπρίνγκστιν τον περασμένο Φεβρουάριο, την οποία το συγκρότημα εξέλαβε αρχικά ως φάρσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή