Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην προκηρυχθείσα έδρα της «Ζωγραφικής», στη Β΄ Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της 22ης Ιουνίου 2021, εξελέγη ο ζωγράφος Αλέκος Λεβίδης (φωτ.). Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Σπού-
δασε σκηνοθεσία και σκηνογραφία στο Université du Théâtre des Nations στο Παρίσι (1963) και αρχιτεκτονική στην École d’architecture de l’ Université de Genève (1964-1969). Από το 1971 μέχρι σήμερα ζει και εργάζεται ως ζωγράφος στην Αθήνα.

(…) Ενα καινούργιο τραγούδι, με τίτλο «Πάλι», κυκλοφόρησε η Μαρίνα Σάττι μέσα από το κανάλι της στο YouTube. Χαρακτηρισμένο από την ίδια ως ένας «σύγχρονος μπάλος», το τραγούδι συνοδεύεται από ένα βίντεο σε σκηνοθεσία των Τεό Γεννιτσάκης και Σάμιουελ Ρίξον, το οποίο γυρίστηκε στη Μαυροθάλασσα Σερρών και έχει, σύμφωνα με την τραγουδοποιό, αναφορές στη μικρασιάτικη καταγωγή της, αλλά και στην ελληνική επαρχία και στις σχέσεις των ανθρώπων της.

(…) Περίπου τριάντα νέες συναυλίες πρόσθεσε ο Ελτον Τζον στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία του «Farewell Yellow Brick Road tour». Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν από τον Μάιο μέχρι και τον Νοέμβριο του 2022 στη Μεγάλη Βρετανία, σε πόλεις της Ευρώπης και στη Βόρεια Αμερική και αναμένεται να είναι οι τελευταίες προσθήκες σε μια τουρνέ που είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2020. «Σκοπεύω να αποχωρήσω όσο πιο εντυπωσιακά γίνεται», δήλωσε μεταξύ άλλων ο 74χρονος μουσικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή