Πρόσωπα της Παρασκευής

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από μερικές μέρες είχε δηλώσει ότι αργότερα αυτόν τον μήνα θα ξεκινήσει τις παραστάσεις του στο Λονδίνο, χωρίς περιορισμούς κοινωνικής απόστασης, ακόμη κι αν συλληφθεί. Τώρα, ο Αντριου Λόιντ Γουέμπερ (φωτ.) μαζί με άλλους παράγοντες της μουσικής και θεατρικής βιομηχανίας στρέφονται νομικά κατά της βρετανικής κυβέρνησης που με τις αποφάσεις της τους οδηγεί στην καταστροφή. Την ίδια στιγμή, οι παραγωγοί των ζωντανών θεαμάτων ζητούν στήριξη αντίστοιχη με αυτή που έχει δοθεί στον κινηματογράφο.

(…) Με αρκετές επιφυλάξεις υποδέχθηκε ο Guardian την ανακοίνωση του Βρετανικού Μουσείου ότι ο Τζορτζ Οσμπορν, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας στην κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, αναλαμβάνει τη διεύθυνση του μουσείου. Υπό την ηγεσία του, έγραψε η εφημερίδα, οι κρατικές ενισχύσεις για τον πολιτισμό μειώθηκαν κατά 30% γενικότερα και κατά 15% οι προϋπολογισμοί των δημόσιων μουσείων.  

(…) Στον ποιητή Δημήτρη Δασκαλόπουλο (φωτ.) απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο του περιοδικού Αναγνώστης, ενώ το Βραβείο Νίκου Θέμελη κέρδισε ο Αρης Μαραγκόπουλος για το βιβλίο του «Φλλσστ, Φλλσστ, Φλλλσσστ» (εκδ. Τόπος). Ο Μισέλ Φάις κέρδισε το Βραβείο Μυθιστορήματος για το βιβλίο του «Η ερευνήτρια» (εκδ. Πατάκης) και ο Χρήστος Χρηστίδης το Βραβείο Διηγήματος για τον «Γυμνό» που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Εντευκτήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή