Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις καλύτερες ίσως εντυπώσεις από τις μέχρι τώρα ταινίες που έχουν παρουσιαστεί στο εν εξελίξει Φεστιβάλ Καννών άφησε το «The French Dispatch» του Γουές Αντερσον (φωτ.). Το φιλμ του σπουδαίου Αμερικανού σκηνοθέτη, που αποτελεί φόρο τιμής στον έντυπο Τύπο περασμένων δεκαετιών, φαίνεται πως κέρδισε το κοινό με την αισθητική, το χιούμορ αλλά και το λαμπερό καστ του, το οποίο περιλαμβάνει αστέρες όπως ο Μπιλ Μάρεϊ, η Τίλντα Σουίντον, η Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, η Λεά Σεϊντού, ο Τιμοτέ Σαλαμέ κ.ά.

(…) Στον αντίποδα των σχολίων μοιάζει να βρίσκεται η «Benedetta» του Πολ Βερχόφεν, η οποία έχει προκαλέσει και τις περισσότερες συζητήσεις, με την τολμηρή προσέγγιση του Ολλανδού σκηνοθέτη στην ιστορία των ομοφυλόφιλων καλογριών του 17ου αιώνα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η δική μας Δάφνη Πατακιά έχει αποσπάσει καλές κριτικές για την ερμηνεία της στην ταινία.

(…) Τη φωνή του σε ταινία για τον… Τουταγχαμών πρόκειται να δανείσει ο Ιγκι Ποπ, ο οποίος θα βρεθεί στον ρόλο του αφηγητή, σε ένα καινούργιο ντοκιμαντέρ γύρω από την αρχαία Αίγυπτο και τον διάσημο φαραώ. Ο τίτλος του φιλμ είναι «Tutankhamun: The Last Exhibition» και ακολουθεί την ιστορία του περίφημου τάφου από την ανακάλυψή του το 1922 μέχρι και την πρόσφατη έκθεση με θέμα τον Τουταγχαμών, που ξεκίνησε το 2019 στο Λος Αντζελες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή