Πρόσωπα της Τρίτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα βραβεία του φετινού 74ου Φεστιβάλ Καννών θα γράψουν ιστορία για αρκετούς λόγους: Κατ’ αρχάς, ο πρόεδρος της επιτροπής Σπάικ Λι (φωτ.), ο πρώτος Αφροαμερικανός σκηνοθέτης που αναλαμβάνει τέτοια θέση, βιάστηκε να αναγγείλει το μεγαλύτερο βραβείο της διοργάνωσης, που δόθηκε στην ταινία «Titane», καταστρέφοντας το σασπένς της τελετής. Ωστόσο, όλοι τον συγχώρεσαν, επειδή τόσο ο ίδιος όσο και η κατά πλειονότητα γυναικεία επιτροπή υπήρξαν εύστοχοι και τολμηροί στις επιλογές τους. 

(…) Η Γαλλίδα σκηνοθέτις Ζουλιά Ντικουρνό (φωτ.) τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία της «Titane». Είναι μόλις η δεύτερη γυναίκα που λαμβάνει τη διάκριση στην ιστορία του θεσμού, μετά την Τζέιν Κάμπιον, που την κέρδισε για τα «Μαθήματα πιάνου». Η ίδια δήλωσε σε συνεντεύξεις που ακολούθησαν ότι δεν θέλει να την καθορίζει το φύλο της, ενώ έφτασε στις Κάννες με μια ταινία που συζητήθηκε και αμφισβητήθηκε: ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, που περιέχει πολλή βία και σεξουαλικές σκηνές.

(…) Αγαπημένη ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, η Γκέλυ Μαυροπούλου (φωτ.) πέθανε χθες σε ηλικία 88 ετών. Πρωταγωνίστησε σε πλήθος κινηματογραφικών ταινιών από τη δεκαετία του ’50 έως τον νέο ελληνικό κινηματογράφο, υπήρξε θιασάρχης, έπαιξε δίπλα σε μεγάλους πρωταγωνιστές και έκανε μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία με τον «Αγνωστο πόλεμο» δίπλα στον Αγγελο Αντωνόπουλο. Κόρη της ηθοποιού Μαρίκας Κρεβατά, παντρεμένη με τον ηθοποιό Στέφανο Στρατηγό, η Γκέλυ Μαυροπούλου είχε μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα, που συνδέθηκε με ορισμένες σημαντικές καλλιτεχνικές επιτυχίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή