Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 79 ετών, άφησε σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μεσσάλας (φωτ.). Γεννημένος στο Αιγάλεω, έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα λίγο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του σε δραματική σχολή και συνεργάστηκε με τον Αλέξη Σολωμό και τον Αλέξη Μινωτή. Ερμήνευσε και σκηνοθέτησε κλασικό ρεπερτόριο, ίδρυσε το Μοντέρνο Θέατρο, στεγάστηκε επαγγελματικά στο θέατρο Αλκυονίδα, ενώ υπηρέτησε και τον ελληνικό κινηματογράφο συμμετέχοντας σε ταινίες όπως «Αχ αυτή η γυναίκα μου», «Διπλοπενιές» κ.ά.

(…) Ενα αφιέρωμα στο σύνολο της δουλειάς της Ζακλίν Λέντζου, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας της ταινίας «Σελήνη, 66 ερωτήσεις», έχει εντάξει στο πρόγραμμά του το 29ο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Πορτογαλίας Curtas Vila do Conde. Η ταινία παρακολουθεί μια γυναίκα που επιστρέφει στην Αθήνα για να φροντίσει τον άρρωστο και κατά βάσιν άγνωστο σε εκείνη πατέρα της. Παράλληλα, η σκηνοθέτις συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του επίσημου διαγωνιστικού προγράμματος του φεστιβάλ, το οποίο ολοκληρώνεται στις 25 Ιουλίου.

(…) Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 67 ετών, έπειτα από επιπλοκές του κορωνοϊού ο Βρετανός σκηνοθέτης της όπερας Γκράχαμ Βικ. Εχοντας αγαπήσει από μικρός τις παραστατικές τέχνες, ο Βικ σπούδασε μουσική στο Μάντσεστερ, σκηνοθέτησε για πρώτη φορά στα 22 του και το 1987 ίδρυσε την όπερα του Μπέρμιγχαμ. Εμεινε γνωστός για την προσπάθειά του να διευρύνει τόσο τους πρωταγωνιστές όσο και το κοινό του λυρικού θεάτρου. Στην Ελλάδα είχε παρουσιάσει τη «Λα Μποέμ» του Πουτσίνι στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή