Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 30 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, ο Μάικλ Κίτον (φωτ.) αναλαμβάνει και πάλι τον ρόλο του Μπρους Γουέιν aka Μπάτμαν στην ταινία «The Flash». Σύμφωνα με το σενάριο, που ο Κίτον παραδέχτηκε ότι είναι κάπως μπλεγμένο, ο υπερήρωας του Εζρα Μίλερ ταξιδεύει στο Διάστημα και στον χρόνο διανύοντας υποθετικά παράλληλα σύμπαντα, γι’ αυτό τον ρόλο του Μπάτμαν θα υποδυθούν ηθοποιοί διαφορετικών ηλικιών, ο Κίτον, αλλά και ο Μπεν Αφλεκ.

(…) Παρότι ακούγεται απίθανο, ο γίγαντας του streaming ΗΒΟ αποφάσισε να προσαρμόσει στη μικρή οθόνη, σε μια limited σειρά που θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Σεπτεμβρίου, το κλασικό φιλμ του Ινγκμαρ Μπέργκμαν «Σκηνές από ένα γάμο». Εδώ θα συναντηθούν και πάλι η Τζέσικα Τσαστέιν με τον Οσκαρ Αϊζακ, που υποδύονται τους ρόλους της Λιβ Ούλμαν και του Ερλαντ Γιόζεφσον αντίστοιχα, ενώ η δράση μεταφέρεται από τη Σουηδία του ’70 στη σύγχρονη Αμερική.

(…) Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο άνθρωπος που ονομαζόταν «νονός του Sudoku». Ο Ιάπωνας Μάκι Κάτζι είχε εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο για να γίνει εκδότης περιοδικών και βιβλίων με σταυρόλεξα και σπαζοκεφαλιές. Χάρη σε εκείνον, ένα παιχνίδι ευφυΐας με αριθμούς που ήταν ελάχιστα γνωστό, το Sudoku, έγινε μόδα στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Το παιχνίδι ήταν «πνευματικό τέκνο» της εταιρείας Νίκολι, που ο ίδιος ίδρυσε στην Ιαπωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή