Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις εντυπώσεις έκλεψε η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ (φωτ.) με την εμφάνισή της στη βραδιά μόδας Met Gala, που επέστρεψε φέτος στη Νέα Υόρκη έπειτα από την ακύρωση της περυσινής εκδήλωσης εξαιτίας της πανδημίας. Η 32χρονη πολιτικός των Δημοκρατικών φόρεσε ένα εφαρμοστό λευκό φόρεμα σε σχέδιο της Aurora James του οίκου Brother Vellis, που είχε πάνω του γραμμένο με κόκκινο χρώμα το σύνθημα «Tax the rich» (Φόρος στους πλούσιους). «Το μέσο είναι το μήνυμα», έγραψε η Κορτέζ στο Instagram.

(…) Το μήνυμα της Κορτέζ δεν ήταν το μοναδικό στη λαμπερή διοργάνωση της περασμένης Δευτέρας, που φέτος είχε τίτλο American independence (Αμερικανική ανεξαρτησία). Το μοντέλο και ηθοποιός Κάρα Ντελεβίν επέλεξε ένα φόρεμα όπου ήταν γραμμένο το σύνθημα «Peg the patriarchy» (Καρφώστε την πατριαρχία), στέλνοντας κι αυτή το δικό της μήνυμα. Το Met Ball ή Met Gala είναι μια ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνεται για τους σκοπούς του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης (Met). 

(…) Σε αλλαγές στα πρόσωπα διοικητικών συμβουλίων προχώρησε το ΥΠΠΟΑ. Παραμένει στη θέση του ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, από τη λήξη της θητείας του (28.8.2021) μέχρι τον ορισμό αντικαταστάτη του. Η θητεία των υπόλοιπων μελών παρατείνεται, ενώ αντικαθίσταται ο αρχαιολόγος Νικόλαος Σταμπολίδης, ο οποίος αναλαμβάνει τη διεύθυνση του μουσείου. Στη θέση του κ. Σταμπολίδη τοποθετείται ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή