Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 5 Οκτωβρίου πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του Τζόναθαν Φράνζεν (φωτ.) με τίτλο «Crossroads». Στο έκτο του μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη του Ιλινόι, ο Αμερικανός συγγραφέας παρακολουθεί τα μέλη της οικογένειας του πάστορα Ρας Χίλντμπραντ να αντιμετωπίζουν προσωπικές αλλαγές και διαπροσωπικές συγκρούσεις, ενώ στο φόντο σκιαγραφούνται τα ήθη της Αμερικής του ’70. Το «Crossroads» θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά την άνοιξη του 2022, από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

(…) Υποψήφιο στα διεθνή Τηλεοπτικά Βραβεία Βενετίας, που απονέμονται κάθε Σεπτέμβριο, ήταν το βίντεο της συναυλίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Εβδόμη Συμφωνία του Μπετόβεν, την οποία ερμήνευσαν τον Ιούνιο στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών η ορχήστρα musicAeterna και ο Θεόδωρος Κουρεντζής. Η συναυλία, μια διεθνής συμπαραγωγή που είχε μεταδοθεί πανευρωπαϊκά σημειώνοντας εντυπωσιακή τηλεθέαση, διεκδίκησε το πρώτο βραβείο, το οποίο κέρδισε μια μετάδοση της όπερας «Ετσι κάνουν όλες» του Μότσαρτ, από το αυστριακό κανάλι ORF 2.

(…) Περιλαμβάνει νέες συνθέσεις αλλά και επανεκτελέσεις παλιότερων τραγουδιών του δημιουργού του από την περίοδο 1964-1971, ηχογραφήθηκε το 2000, αλλά έμεινε στο συρτάρι λόγω αντιρρήσεων της δισκογραφικής εταιρείας, τελικά όμως θα δει το φως της δημοσιότητας· ο λόγος για το άλμπουμ «Toy» του Ντέιβιντ Μπόουι, που θα κυκλοφορήσει στις 26 Νοεμβρίου, ως μέρος του box set «David Bowie 5: Brilliant Adventure (1992-2001)». Οπως μάλιστα δήλωσε ο συμπαραγωγός του άλμπουμ, Μαρκ Πλάτι, το «Toy» έχει τον ήχο των ανθρώπων «που χαίρονται να παίζουν μουσική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή