Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσωτερική μεταγραφή έκανε ο διάσημος τενόρος Αντρέα Μποτσέλι (φωτ.), ο οποίος υπέγραψε ένα μεγάλο μακροχρόνιο συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Universal, το οποίο περιλαμβάνει νέους δίσκους, διαδικτυακές συναυλίες, οπτικοακουστικά πρότζεκτ, μουσική για ταινίες και σειρές κ.ά. Ο Μποτσέλι συνεργαζόταν μέχρι πρότινος με την Decca, θυγατρική της Universal, που όμως είναι εξειδικευμένη στην κλασική μουσική.

(…) Κυκλοφόρησε στα αγγλικά (ελπίζουμε να μην αργήσει και στη δική μας γλώσσα) η τελευταία περιπέτεια του επιθεωρητή Μονταλμπάνο, που έγραψε ο Αντρέα Καμιλιέρι πριν από τον θάνατό του το 2019. Στο «iccardino»ο επιθεωρητής ερευνά τη δολοφονία του Ρικαρντίνο, με τον οποίο μίλησε την ίδια μέρα που πέθανε. Στο βιβλίο ο Καμιλιέρι «παρεμβαίνει»σε μια μεταφυσική συζήτηση με τον επιθεωρητή του και παρουσιάζεται φυσικά ως ο «Συγγραφέας» ενώ καταφέρνει να αποσύρει τον Μονταλμπάνο από τη λογοτεχνία χωρίς να τον «σκοτώσει» όπως κάνουν άλλοι συγγραφείς.

(…) Το βιβλίο «Οι ελληνικοί θεοί πέρα από την Ελλάδα»του Βρετανού ιστορικού Ρόμπερτ Πάρκερ, ο οποίος διετέλεσε καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για πολλά χρόνια, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης. Η «αποδημία»των ελληνικών θεών από την παλαιά Ελλάδα ξεκινάει από τότε που οι Ελληνες ταξιδεύουν και ιδρύουν αποικίες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του μεσογειακού κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή