Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις εκδόσεις Διόπτρα θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά, την άνοιξη του 2022, το μυθιστόρημα «Η υπόσχεση», που χάρισε στον Ντέιμον Γκαλγκούτ (φωτ.) το φετινό βραβείο Μπούκερ. Στο ένατο μυθιστόρημά του, ο Νοτιοαφρικανός συγγραφέας αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας λευκών που ζει έξω από την Πραιτώρια, ενώ η Νότιος Αφρική βγαίνει από το απαρτχάιντ, χωρίς όμως να μεταμορφώνεται σε «Γη της Επαγγελίας». Την ελληνική μετάφραση έχει αναλάβει η Κλαίρη Παπαμιχαήλ.

(…) Επτά ακυκλοφόρητες σκηνές της ταινίας του «Pulp Fiction» βγάζει σε πλειστηριασμό ο Κουέντιν Ταραντίνο. Οι σκηνές θα βγουν «στο σφυρί» μέσω του ιστοτόπου opensea.com, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα γνωστή η ημερομηνία της δημοπρασίας. Θα φτάσουν επίσης στον πλειοδότη ως NFTs (δηλαδή ως ψηφιακά έργα μη αντιγράψιμα και με σφραγίδα γνησιότητας), ενώ θα συνοδεύονται και από σημειώσεις του Αμερικανού σκηνοθέτη πάνω στο σενάριο και από σχόλιά του για τα γυρίσματα της ταινίας.

(…) Για τη δύναμη της μουσικής τραγουδά ο Μπόνο στο καινούργιο κομμάτι των U2 με τίτλο «Your song saved my life», που ακούστηκε για πρώτη φορά προχθές από το ραδιόφωνο του BBC. Πιστό στο «εμψυχωτικό» μουσικό στυλ που χαρακτηρίζει την μπάντα τα τελευταία χρόνια, το κομμάτι θα περιλαμβάνεται στο σάουντρακ της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Τραγούδα 2» του Γκαρθ Τζένινγκς, που θα βγει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή