Πρόσωπα της Τετάρτης

Nέα εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε εναντίον του νομπελίστα Τούρκου συγγραφέα Ορχάν Παμούκ για υπόθεση που είχε προηγουμένως απορριφθεί

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nέα εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε εναντίον του νομπελίστα Τούρκου συγγραφέα Ορχάν Παμούκ (φωτ.) για υπόθεση που είχε προηγουμένως απορριφθεί. Η δίωξη αφορά κατηγορίες εναντίον του Παμούκ για προσβολή του Κεμάλ Ατατούρκ και της τουρκικής σημαίας με αφορμή το βιβλίο του με τίτλο «Νύχτες πανούκλας». Οι εισαγγελικές αρχές είχαν απορρίψει την πρώτη αγωγή, αλλά ο εν λόγω δικηγόρος υπέβαλε έφεση στην αρχική απόφαση που έγινε δεκτή από την εισαγγελία. Οι κατηγορίες εναντίον του διάσημου συγγραφέα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.

(…) «Η καρδιά μου πονάει για τις οικογένειες και τους φίλους όσων έχασαν τη ζωή τους και όσων υποφέρουν. Θα συνεχίσω να προσεύχομαι για αυτούς και είμαι στη διάθεσή τους να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ», έγραψε ο Καναδός ράπερ Ντρέικ στο Instagram, στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld στις ΗΠΑ που κόστισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους. Την ώρα της συναυλίας ένα πλήθος 50.000 ατόμων για άγνωστη αιτία άρχισε να κινείται προς τη σκηνή ποδοπατώντας οκτώ άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες.

(…) Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο φαίνεται πως θα είναι ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον Τζιμ Τζόουνς, τον θρησκευτικό ηγέτη μιας αίρεσης που διοργάνωσε τη μεγαλύτερη μαζική αυτοκτονία της ιστορίας, οδηγώντας στον θάνατο 909 ανθρώπους στη Γουιάνα της Νότιας Αμερικής το 1978.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή