Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε χθες τα ξημερώματα σε ηλικία 68 ετών ο τραγουδιστής και συνθέτης Χρήστος Κυριαζής (φωτ.), που τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο. Γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός και λόγω της οικογενειακής παράδοσης έμαθε κι εκείνος την τέχνη του επίπλου, αν και γρήγορα ασχολήθηκε με τη μουσική. Το 1992 σημείωσε την πρώτη μεγάλη επιτυχία του με το τραγούδι «Μου θυμίζεις τη μάνα μου», ενώ ακολούθησαν μεταξύ άλλων οι επιτυχίες «Εχω κλάψει» και «Επιμένω».

(…) Στον Ελληνοαυστραλό Χρήστο Τσιόλκα, «για την ξεχωριστή συνεισφορά του στη λογοτεχνία της Αυστραλίας και την πολιτιστική και πνευματική ζωή», απονεμήθηκε χθες το Λογοτεχνικό βραβείο της Μελβούρνης. Συγγραφέας μυθιστορημάτων, όπως «Το χαστούκι» (εκδ. Ωκεανίδα), ο Τσιόλκας ευχαρίστησε την οικογένειά του και τον εκδοτικό του οίκο, ενώ δήλωσε απλώς πως αισθάνεται σαν «ο πιο τυχερός τύπος της βραδιάς». Το βραβείο συνοδεύεται από έπαθλο 60.000 δολαρίων Αυστραλίας.

(…) Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει περιοδικό μόδας, που κατηγορείται ότι έκανε photoshop στο πρόσφατο εξώφυλλο της Ρις Γουίδερσπουν ώστε να δείχνει αρκετά νεότερη. Οι αναγνώστες σχολίασαν ιδιαίτερα αρνητικά το γεγονός ότι η εικόνα της γνωστής ηθοποιού έχει αλλοιωθεί σε βαθμό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι αντιδράσεις ανάγκασαν την αρχισυντάκτρια του περιοδικού να βγάλει ανακοίνωση όπου διαψεύδει τη χρήση photoshop και αναφέρει ότι «για όσους σχολιάζετε περί ρετούς, η οδηγία ήταν σούπερ σέξι, με έντονο μακιγιάζ στα μάτια και έντονα μαλλιά», έγραψε η Λόρα Μπράουν. Μάλλον όμως δεν έπεισε κανέναν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή