Πρόσωπα της Τετάρτης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Γαλλία με έκανε αυτή που είμαι. (…) Οι Παριζιάνοι μού έδωσαν τα πάντα, είμαι έτοιμη να τους δώσω τη ζωή μου», είχε πει η Αμερικανογαλλίδα τραγουδίστρια και κατάσκοπος της αντίστασης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Ζοζεφίν Μπέικερ (φωτ.), η οποία από χθες έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που περιλαμβάνεται στο γαλλικό Πάνθεον, λαμβάνοντας την ύψιστη τιμή του γαλλικού κράτους, που αποδίδεται στη μνήμη ιστορικών προσωπικοτήτων. Η Ζ. Μπέικερ (1906-1975) έζησε στο Παρίσι ως χορεύτρια και τραγουδίστρια και εντάχθηκε στην αντίσταση κατά των ναζί, ενώ αργότερα εξελίχθηκε σε ακτιβίστρια των κοινωνικών δικαιωμάτων.

(…) Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ η R&B τραγουδίστρια Αρι Λένοξ για διατάραξη της δημόσιας τάξης. Η υποψήφια για βραβείο Γκράμι τραγουδίστρια κατηγορεί την αστυνομία για ρατσιστική συμπεριφορά απέναντί της. «Μισούν τους μαύρους ανθρώπους… Θέλω μόνο να γυρίσω σπίτι», έγραψε στο Twitter. Η αστυνομία του Αμστερνταμ ανακοίνωσε ότι η ίδια δεν έδειξε την ταυτότητά της όταν της ζητήθηκε και έβγαλε λάθος συμπεράσματα, καθώς και ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

(…) Η συγγραφέας Μπερναντίν Εβαρίστο γίνεται η πρώτη μαύρη πρόεδρος της Royal Society of Literature της Μεγάλης Βρετανίας. Η βραβευμένη με Booker συγγραφέας θα αναλάβει καθήκοντα στις αρχές του 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή