Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βραβείο για τη συνολική προσφορά της στην τέχνη θα λάβει η Γαλλίδα ηθοποιός Ιζαμπέλ Ιπέρ (φωτ.) στο 72ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ενώ θα προβληθούν και μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες της 50χρονης καριέρας της. Η ειδική τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου. Η Μπερλινάλε θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 10 έως τις 20 Φεβρουαρίου και πρόεδρος της επιτροπής έχει ορισθεί ο σκηνοθέτης Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. 

(…) Ανακοινώθηκαν χθες, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο του Δήμου Αθηναίων, τα βραβεία The Athens Prize for Literature του περιοδικού «(δε)κατα» για το 2020. Το  βραβείο Ελληνικού Μυθιστορήματος έλαβε ο συγγραφέας Νίκος Δαββέτας για το βιβλίο του «Αντρες χωρίς άντρες», μια απρόβλεπτη διαδροµή, από τα δύσκολα µετεµφυλιακά χρόνια και τη δικτατορία του ’67 έως την κοσµογονία της Μεταπολίτευσης και την οικονοµική κρίση του 2010, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. 

(…) ​​​​​​Με το μεγαλύτερο αρχιτεκτονικό βραβείο του Ηνωμένου Βασιλείου, το χρυσό μετάλλιο του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων (RIBA), τιμήθηκε ο Μπαλκρίσνα Ντόσι, ο πλέον αναγνωρισμένος αρχιτέκτονας της Ινδίας. Συνεργάτης του Λε Κορμπιζιέ και του Λούις Καν, ο 94χρονος αρχιτέκτονας έχει συμβάλει στην εξέλιξη της αρχιτεκτονικής της χώρας του μετά την ανεξαρτησία της το 1947 και έχει διακριθεί για σχέδια που επιστρατεύουν τις μοντερνιστικές αρχές και ταυτόχρονα κατανοούν σε βάθος τις κατά τόπους πολιτισμικές παραδόσεις της Ινδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή