Πρόσωπα της Τρίτης

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η διασημότητα είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ιρανός σκηνοθέτης Ασγκάρ Φαραντί (φωτ.) σε πρόσφατη συνέντευξή του στον βρετανικό Guardian. Ο βραβευμένος με δύο Οσκαρ κινηματογραφιστής αναφέρθηκε στην απόφαση να αποσύρει την τελευταία του ταινία «The Hero» από την οσκαρική κούρσα, αφού όπως υποστηρίζει η ιρανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον ίδιο και την αναγνωρισιμότητά του στο εξωτερικό προκειμένου «να ξεπλύνει τις αμαρτίες της».

(…) Ενας από τους ανθρώπους που εμπνεύστηκαν και διοργάνωσαν το θρυλικό φεστιβάλ του Γούντστοκ, ο Μάικλ Λανγκ (φωτ.) έφυγε από τη ζωή στα 77 χρόνια του. Ηταν το 1969 όταν ο μόλις 24χρονος τότε Λανγκ μαζί με μια χούφτα ακόμα ανθρώπους δημιούργησαν το Woodstock Music And Art Fair, το οποίο έμεινε στην Ιστορία ως ένα από τα δύο – τρία σπουδαιότερα μουσικά γεγονότα της σύγχρονης εποχής, φέρνοντας στη σκηνή μύθους όπως ο Τζίμι Χέντριξ, οι Who και η Τζάνις Τσόπλιν και συγκεντρώνοντας πάνω από 400.000 θεατές.

Πρόσωπα της Τρίτης-1

(…) Τη συνέχεια της σειράς συναυλιών «Ελληνες σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος» ανακοίνωσε το Μέγαρο Μουσικής, με πρώτη την εμφάνιση του σπουδαίου σαξοφωνίστα Θεόδωρου Κερκέζου (φωτ.) στις 19 Ιανουαρίου. Μαζί του θα δούμε επίσης επί σκηνής τη νέα και ανερχόμενη πιανίστα, Δανάη Ντέρκεν.

Πρόσωπα της Τρίτης-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή