Πρόσωπα της Πέμπτης (26/05)

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ένα από τα βιβλία που απαγορεύονται συχνότερα στις ΗΠΑ. Πλέον όμως, η «Ιστορία της θεραπαινίδας» της Μάργκαρετ Ατγουντ (φωτ.) μπορεί να αντιμετωπίσει την πιο σκληρή λογοκρισία: όπως ανακοίνωσαν οι εκδόσεις Penguin Random House, το βιβλίο κυκλοφόρησε σε ειδική, αλεξίπυρη έκδοση, φτιαγμένη από πυρίμαχο χαρτί, με τα περιορισμένα αντίτυπά της να δημοπρατούνται ήδη από τον οίκο Sotheby’s. Σε σχετικό βίντεο, μάλιστα, η Ατγουντ δοκιμάζει τις αντοχές του βιβλίου με ένα φλογοβόλο.

(…) Τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους για το επόμενο δίμηνο στο Λας Βέγκας ακύρωσαν οι Aerosmith, έπειτα από εισαγωγή του τραγουδιστή τους, Στίβεν Τάιλερ, σε πρόγραμμα απεξάρτησης από τα αναλγητικά. Εχοντας ξεπεράσει τις εξαρτήσεις του εδώ και χρόνια, ο 74χρονος μουσικός υποτροπίασε έπειτα από χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε για να αντεπεξέλθει στις σκηνικές υποχρεώσεις του.

(…) Το σουηδικό μουσικό βραβείο Polar Music Prize έχει από την Τρίτη στο παλμαρέ του ο Τζέιμς Οστερμπεργκ, γνωστός και ως Ιγκι Ποπ. Παραλαμβάνοντας το βραβείο σε τελετή στη Στοκχόλμη, ο Αμερικανός μουσικός (που θα εμφανιστεί στην Ελλάδα στις 2 Ιουλίου) μνημόνευσε την Αντα Οστερμπεργκ, τη Σουηδή μετανάστρια που υιοθέτησε τον πατέρα του, ενώ μοιράστηκε τη σκηνή με την τραγουδοποιό Νταϊάν Γουόρεν, η οποία παρέλαβε το βραβείο της προηγούμενης διοργάνωσης του θεσμού, που είχε αναβληθεί λόγω πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή