Πρόσωπα της Τρίτης (06/09)

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση αντιπροέδρου του Δ.Σ. στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αναλαμβάνει η σκηνοθέτις και ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη (φωτ.) αντικαθιστώντας την παραιτηθείσα σκηνοθέτιδα – σύμβουλο Οπτικοακουστικών Ελένη Χανδρινού. Στη δική της θέση διορίζεται ο σκηνοθέτης και παραγωγός Θοδωρής Κουτσαύτης.

(…) Ο ηθοποιός Ζάκαρι Κουίντο, γνωστός για τον ρόλο του Σποκ στις ταινίες «Star Trek», θα είναι ο ένας από τους δύο πρωταγωνιστές στο «Best of Enemies», έργο εμπνευσμένο από το ομώνυμο ντοκιμαντέρ του 2015, που περιγράφει μια σειρά τηλεοπτικών συζητήσεων που έγιναν τον Αύγουστο του 1968 μεταξύ του συντηρητικού συγγραφέα και πολιτικού σχολιαστή Ουίλιαμ Φ. Μπάκλεϊ και του φιλελεύθερου συγγραφέα Γκορ Βιντάλ. Ο ανταγωνισμός τους έφερε επανάσταση στις πολιτικές τηλεοπτικές συζητήσεις και στις εκπομπές της επικαιρότητας.

(…) Η καριέρα του Βέρνερ Χέρτζογκ, ο οποίος μόλις έκλεισε τα 80 του χρόνια, μπαίνει σε φάση αναγέννησης μολονότι άλλοι στην ηλικία του επιβραδύνουν. Ο Χέρτζογκ, γνωστός ως σκηνοθέτης ταινιών σαν τα «Φιτζκαράλντο» και «Αγκίρε, η μάστιγα του Θεού», ήρθε πάλι στο προσκήνιο υποδυόμενος τον κακό στη δημοφιλή σειρά του Disney+ «The Mandalorian» και νωρίτερα στο «Jack Reacher» με τον Τομ Κρουζ. Τώρα θα παρευρεθεί και θα τιμηθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Telluride, όπου ένας από τους κύριους χώρους φέρει το όνομά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή