Πρόσωπα της Τετάρτης (14/09)

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνούς φήμης συγγραφείς, όπως ο νομπελίστας Αμπντουλραζάκ Γκούρνα (φωτ.) και η Μάργκαρετ Ατγουντ, θα εμφανιστούν παρέα με Ουκρανούς συναδέλφους τους σε ένα φόρουμ για το βιβλίο, που θα διοργανωθεί στην πόλη Λβιβ σε συνεργασία με το Hay Festival. Το ουκρανικό φεστιβάλ θεωρείται το μεγαλύτερο στη χώρα και θα διεξαχθεί το τριήμερο 6 έως 9 Οκτωβρίου, ενώ μέσω του Hay οι εκδηλώσεις του θα μεταδοθούν ζωντανά και διαδικτυακά. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι η Τουρκάλα πεζογράφος Ελιφ Σαφάκ και ο Ισραηλινός Γιουβάλ Νόα Χαράρι.

(…) Το βραβείο Emmy της καλύτερης ηθοποιού σε δραματική σειρά κέρδισε για δεύτερη φορά –και για τον ίδιο τηλεοπτικό ρόλο– η Αμερικανίδα Ζεντάγια Μαρί Στέρμερ Κόλμαν. Γνωστή απλώς και ως «Ζεντάγια», η 26χρονη ηθοποιός διακρίθηκε για την ερμηνεία της ως «Ρου Μπένετ», μιας τοξικοεξαρτημένης έφηβης, στη σειρά «Euphoria». Στους μεγάλους νικητές των τηλεοπτικών βραβείων Emmy συγκαταλέγονται επίσης οι σειρές «Succesion», «Ted Lasso», «Το παιχνίδι του καλαμαριού» κ.ά.

(…) Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας θα εμφανιστεί στις 18 Ιουλίου του 2023 ο διάσημος Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία Xlalala, η προπώληση της συναυλίας έχει ήδη ξεκινήσει, με τα εισιτήρια να κοστίζουν από 49,5 ευρώ. Εχοντας πουλήσει περισσότερους από 90 εκατ. δίσκους, ο Μποτσέλι είναι αναγνωρισμένος διεθνώς για τη συνεισφορά του στη διάδοση της κλασικής μουσικής, ερμηνεύοντας αριστουργήματα του ρεπερτορίου της όπερας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή